23 octombrie 2021 - 09:58

Cand incepe Programul Tomata 2020 – Anuntul facut de seful MADR

Programului Tomata 2020 urmează să înceapă în forță! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, le-a promis fermierilor că Hotărârea de Guvern privind ajutorul de minimis pentru cultura de tomate în spații protejate va fi aprobată săptămâna aceasta,  după ce săptămâna trecută Guvernul a aprobat ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi în câmp.

”HG-ul cu usturoiul a trecut, săptămâna aceasta va trece și HG-ul cu programa Tomata”, a subliniat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în exclusivitate la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”. După aprobarea Hotărârii de Guvern și publicarea ei în Monitorul Oficial, fermierii pot depune la Direcțiile Agricole cererile de înscriere în program. 

Astfel, dacă aprobarea actului normativ se face în această săptămână, cel târziu de săptămâna viitoare, la nivel național, producătorii pot să depună cererile de înscriere la nivelul Direcțiilor Agricole. Rămâne de văzut, însă, cum se va desfășura depunerea actelor, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Reamintim că prin Programul Tomata, legumicultorii vor încasa anul acesta o plată de maximum 3.000 de euro pe an.