Campanie de reducere a TVA la carne, inițiată de asociațiile patronale din industria cărnii

26

carnepaste30Asociațiile patronale din industria cărnii vor lansa azi, 17 aprilie,  o campanie pentru reducerea TVA la carne și preparate din carne precum și o platformă on-line, www.taietva.ro, prin intermediul căreia românii se vor putea implica direct în susținerea acestei campanii și vor putea urmări demersurile făcute în acest sens, după cum se arată pe AGERPRES.

Campania este susținută de Federația Națională PRO AGRO, împreună cu Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), în colaborare cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

La eveniment sunt așteptați să participe vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alex Jurconi, președintele Federației Naționale PRO AGRO, Ilie Van, președintele UCPR, Aurel Popescu, președinte Rompan și Sorin Minea, președinte Romalimenta.

Asociația Română a Cărnii (ARC) a anunțat recent că va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne și produse din carne.

Reprezentanții companiilor și cei ai patronatelor de profil consideră că reducerea TVA la carne, preparate din carne și pește este cea mai importantă măsură ce ar trebui aplicată în perioada următoare și care ar putea avea efecte extrem de benefice asupra acestor industrii, mai ales că sectorul se confruntă și cu o evaziune fiscală pe măsură, respectiv de 40% din piață. Mulți producători români din industria cărnii sunt în pragul insolvenței din cauza scăderii consumului, de aceea reducerea TVA ar reprezenta o gură de oxigen pentru industrie.

Valoarea pieței totale de carne, respectiv carne de pui, de porc și preparate, este estimată la 3,2 miliarde de euro.

Citește și

Cmentariile sunt închise