Campania de recoltare şi producţiile mari ţin preţul grâului scăzut la burse

graunns

Campania de recoltare continuă în mai multe ţări europene, iar producţiile se anunţă mari în acest an – presiunea exercitată de acest fapt menţine tendinţa de scădere a preţurilor cerealelor la bursele europene.

Grâul cotat la Londra scadent în noiembrie a pierdut ieri 3,2 GBP/t, scăzând sub 160 GBP/t, iar cel din Paris scadent în noiembrie 2013 a scăzut şi el cu 2,5 EUR/t, la 184 EUR/t.

SovEcon se aşteaptă la o recoltă totală de 86 milioane de tone în Rusia, din care 51 milioane de tone vor fi grâu. O altă companie locală, APK Inform, se aşteaptă la mai mult grâu, şi anume 52,1 milioane de tone, produs în Rusia în acest an, o creştere cu 38,1% faţă de anul trecut. Fermierii ruşi au recoltat până acum 37,6 milioane de tone de cereale, din care 29,7 milioane de tone sunt grâu. Randamentul mediu raportat în acest an este de 3,07 t/ha, faţă de 2,37 t/ha anul trecut. Conform statisticilor, Rusia a exportat în luna iulie 2,4 milioane de tone de cereale, din care 1,9 milioane de tone de grâu. (Sursa: agrobroker.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult