Camelia Șucu: Micii producători de legume nu știu ce și cât să producă pentru piață

legumeffdCamelia Șucu, administratorul Pieței de Gros Abondia, a afirmat în urmă cu o zi că micii producători de legume nu știu ce și cât să producă și nici nu au resursele financiare necesare pentru a se impune pe piață. În plus, de cele mai multe ori, aceștia nu sunt suficient de bine informați pentru a face față concurenței:

“Ne-am deschis porțile către micii producători. Nu sunt însă foarte interesați. Nu există informație legat de cât să producă și ce se cere pe piață. Pe de altă parte, nu au bani de sămânță și nici de tehnolog și nici nu are cine să le colecteze marfa”, a declarat Camelia Șucu,a evenimentul Focus On Agriculture organizat de Business Review. De asemenea, ea a apeciat că producătorii reprezintă un procent foarte mic din furnizorii de legume, piața fiind dominată de intermediari.

Chiar dacă legumicultorii din partea de Vest a țării sunt mai deschiși să se asocieze,  cei din Sud, însă, sunt mai puțin interesați de acest aspect.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult