Călin Mătieș; Din cele 4.400 de produse tradiționale, vor rămâne pe piață cel mult 1.000

calin2

Președintele Federației Producătorilor de Produse Tradiționale din România, Călin Mătieș, a declarat că aprobarea Ordinului 724/2013, care reglementează atestarea și verificarea produselor tradiționale, poate fi considerată o victorie atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

“” Trebuia să facem curățenie în propria ogradă. Ne-am săturat de cei care cumpărau produse din supermarket, le dădeau cu praf de fum și le revindeau cu prețuri de 10 ori mai mari, ca fiind tradiționale. Falșii producători ne-au făcut mari probleme, nouă, celor care chiar asta facem: produse tradiționale. Cred că după intrarea în vigoare a ordinului (11 decembrie a.c., n.red) din cele 4.400 de produse, din care mai există cu adevărat vreo 2.000 pe piață, vor rămâne cel mult o mie”, a afirmat Călin Mătieș.

Acesta i-a atenționat pe producători să urmeze toți pașii indicați de noul act normativ pentru ca produsele lor să fie certificate și marcate cu noul logo ales pentru produsele tradiționale, atrăgându-le atenția că, în cazul în care nu vor primi atestările, vor pierde eticheta de “produs tradiţional.”

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult