Calendarul grădinarului şi agricultorului: 9 Martie

În luna martie se recomandă plantarea roșiilor de seră, a vinetelor și a ardeilor, precum şi grija sporită pentru acestea. Orice scădere drastică de temperatură le poate distruge.

Pomii fructiferi pe care i-ați plantat în lunile geroase sunt în plină dezvoltare acum. Asigurați-le îngrăşământ şi acordați-le atenţie sporită. Curăţați orice dăunător din jurul lor şi gândiți-vă să treceți şi la săditul căpşunelor! Fiți cu ochii pe ele, iar dacă temperatura scade neaşteptat, fiți pregătiți să le acoperi imediat cu o pătură groasă! Trandafirii de dulceaţă sunt cei care au cel mai mare succes să se extindă atunci când sunt plantaţi în martie. 

Calendarul grădinarului și agricultorului pentru astăzi, 9 martie:

  • Este un timp favorbail pentru creșterea planteor, al cărui randament este de a fi rădăcina.
  • În general, timp favorabil pentru însămânțare și de plantare. Atenție, unele plante au zile speciale de însămânțare și de plantare.
  • Timpul cel mai favorabil de fertilizare a culturilor și a îngrășămintelor naturale.
  • Sezonul de recoltare nefavorabil – culesul fructelor în această perioadă va fi nefavorabilă la depozitarea lor.
  • În această zi, nu se recomandă efectuarea conservelor de fructe.
  • În general, o perioadă bună pentru efectuarea aproape a tuturor activităților în grădină și teren, care au ceva de a face cu semănatul, transplantarea și răsădirea de legume. 
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult