Calendar APIA – Sprijinul care intră la plată în luna mai. Termene limită URGENTE

Luna mai este una extrem de importantă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), deoarece pe parcursul acestei luni există mai multe termene limită la care fermierii trebuie să fie atenți.

Pe lângă plățile regulare pe care APIA le efectuează pentru campania 2022, instituția mai primește și cererile pentru numeroase scheme de plată aferente anului 2023.

Calendar APIA – termene limită la depunerea cererilor de plată

Data de 15 mai este una dintre cele mai importante din an la APIA, deoarece atunci se încheie campania de depunere a cererilor unice de plată. Fermierii care vor să primească subvențiile pentru anul 2023 trebuie să depună cererile până la această dată, pentru a se asigura că vor primi sumele complete, fără penalizări.

Totodată, în cursul acestei luni se depun și cererile de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii agricoli din sectorul cereale. Această schemă de susținere financiară are ca obiectiv asigurarea unui grant financiar acordat pentru compensarea cheltuielilor angajate de producătorii agricoli din sectorul cereale pentru depozitarea în spaţii proprii sau depozitarea în custodie la terţi a cantităţilor de grâu obţinute din producţia proprie a anului 2022 şi înregistrate în aceste spaţii la data de 1 februarie 2023. Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este data de 11 mai 2023.

Pe tot parcursul lunii mai continuă și cererilor de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol. Beneficiari pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2023, la centrele judeţene ale APIA şi al Municipiului Bucureşti sau la centrul județean cel mai apropiat de sediul social, de vatra stupinei sau de locul de deplasare în pastoral al stupinei.

Calendar APIA – plățile efectuate în luna mai

Pe lângă depunerea cererilor, fermierii beneficiază și de o serie de plăți pe care APIA le efectuează în luna mai. Pe lângă finalizarea plăților pentru celelalte scheme incluse în cererile unice de plată, în a doua jumătate a lunii vor începe și plățile pentru sprijinul cuplat vegetal (SCV).

Potrivit APIA, sprijinul cuplat vegetal urmează să intre la plată după data de 15 mai, acesta fiind termenul limită pentru depunerea anumitor documente justificative specifice acestei forme de sprijin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole