Buzău: Producții record de struguri

31

struguri

În podgoriile buzoiene producțiile de struguri sunt de aproape două ori mai mari decât anul trecut, dar prețurile de valorificare din această perioadă sunt de câteva ori mai mici față de cele din 2012, a declarat  directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Buzău, Cosmin Florea.

„În acest an la cultura viței de vie s-au obținut producţii record de circa 12-15 tone la strugurii pentru vin și de până la 17-18 de tone pe hectar la strugurii de masă, aproape dublu față de anul trecut”, a precizat Florea.

De asemenea, prețurile au coborât până la limita rentabilității, unele case de vinuri oferind viticultorilor 50 de bani pe kilogramul de struguri pentru vin, față de 1-1,5 lei cât ofereau anul trecut.

„Viticultorii ar trebui să se orienteze și ei spre procesarea strugurilor, recolta din acest an fiind de o calitate foarte ridicată”, a spus Cosmin Florea.

În județul Buzău sunt cultivate cu viță de vie aproape 15.000 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt vii nobile. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise