Buzău: Focare de „boala limbii albastre” în 33 de localități din județ

13

vacighsdxNumărul total al localităților din județul Buzău în care a fost identificată boala limbii albastre a urcat la 33, iar șapte din cele peste 100 de animale bolnave au murit, însă numărul de cazuri scade progresiv, a declarat directorul Direcției Sanitar-Veterinare (DSVSA) Buzău, Adonis Dragnea.

Potrivit sursei citate, peste 200 de probe au fost prelevate de la animale bolnave, dar aceste cazuri sunt vechi de una-două săptămâni.

„În curând vom raporta 33 de localități cu focare de boala limbi albastre, dar acestea au o vechime considerabilă. Din punctul nostru de vedere, boala a stagnat și odată cu răcirea vremii se va reduce gradual”, a mai spus sursa citată.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif, a declarat pentru AGERPRES că „autoritățile locale au hotărât închiderea tuturor târgurilor de animale de pe raza județului, până la data de 5 octombrie a.c., precum și restricții asupra mișcării animalelor din specii susceptibile, proprietarii de stâne nu au voie să părăsească amplasamentul actual până în data de 5 octombrie, a.c., iar „spargerea” stânelor se va face doar cu aprobarea Direcției Sanitar-Veterinare”.

Citește și
1 Comentariu
  1. busuioc spune

    duminica 14 .09. 2014 mi-a murit vaca in tratament cu antibiotice si antiinflamatorii de o saptamana, cu o simptomatologie specifica bolii limbii albastre dupa prelevarea de doua probe de sange in decurs de 7 zile sinprelevarea capului dupa deces, medicul veterinar mi-a spus sa nu ma astept la vre-o despagubire deoareca sunt foarte multe cazuri pe tara . O fi stiiind medicul veterinar ceva ? sau nu vrea sa se inregistreze cu inca un caz de mortalitate din cauza acestei boli , sau?…………

Cmentariile sunt închise