17 aprilie 2021 - 21:04

Butnariu: Crescătorii de ovine nu știu cât va fi subvenția pe cap de oaie

oi-subvCristian Butnariu, reprezentantul uni asociații de crescători de ovine, a declarat că încă nu se știe care va fi cuantumul subvențiilor pentru 2014 și că este puțin probabil ca ele  să fie plătite așa cum s-a promis, în aceste zile. Fermierul a afirmat că abia în luna februarie a început o analiză pentru a se afla câte oi sunt eligibile pentru subvenții, așa că în martie nu au cum să se plătească ajutoarele oamenilor, dacă nu se știe pentru câte animale trebuie efectuate plățile.

Acesta a declarat la AGRO Tv că în legislația din România există o serie de carențe, care le fac mari probleme crescătorilor de animale.Una dintre cele mai serioase este legată de dreptul de pășunat, pe terenurile comunelor, care este foarte restrictivă și, din câte se pare, va rămâne în vigoare și în acest an.

“Singura noastră vină este că numărul de oi din România a crescut de la an la an, așa că oierii nu trebuie sprijiniți. Am exportat de vreo 200 de milioane de euro pe an, am adus bani la buget, deci suntem vinovați”, a afirmat Butnariu.