Bursa de Cereale de la Corabia va funcționa de anul viitor

13

bursa de cereale corabia

Autoritățile din județul Olt estimează că Bursa de Cereale de la Corabia va fi operațională abia în prima jumătate a anului viitor. Recent, Consiliul Județean (CJ) Olt a încheiat un parteneriat cu Bursa Română de Mărfuri și Consiliul Local Corabia pentru administrarea Bursei de Cereale. 

Iniţial, inaugurarea Bursei de Cereale ar fi trebuit să aibă loc în această toamnă, însă momentul din care Bursa de Cereale va deveni funcțională a fost amânat. “Au fost finalizate lucrările de infrastructură, clădirea a fost construită, a fost dotată cu echipamente, acum suntem în faza de elaborare a statutului societăţii comerciale care va administra activitatea Bursei de Cereale din Corabia. A fost încheiat un parteneriat între CJ Olt, Bursa Română de Mărfuri şi Consiliul Local Corabia pentru ca aceste instituţii, împreună, să creeze o societate ce va avea drept scop administrarea Bursei de Cereale Corabia, a ringului în care să se desfăşoare tranzacţiile. Aceasta va începe să funcţioneze în prima parte a anului viitor, sper să nu fiu prea optimist în estimări”, a declarat pentru Agerpres Marius Oprescu, vicepreședintele CJ Olt.
În perioada imediat următoare angajații bursei dar şi agenți economici din judeţ vor fi instruiţi în domeniul activității bursiere printr-un proiect de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria aflat acum în implementare, a mai precizat Marius Oprescu.
Sursa: recolta.eu
Citește și

Cmentariile sunt închise