Bursa de Cereale de la Corabia va fi gata până în toamnă

corabiassBursa de Cereale de la Corabia va deveni operaţională în toamna acestui an, după finalizarea investiţiei de peste 8 milioane de lei, potrivit recolta.eu.

Compania care va administra Bursa va avea in acţionariat atât instituţiile statului, cât şi companii private, iar întreaga procedură de atribuire va fi hotărâtă de Bursa Română de Mărfuri, a explicat Daniela Lungu, şef serviciu Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Potrivit fişei proiectului, la Corabia se va construi o clădire de 1.019 mp. Va fi amenajat un sediu administrativ şi un laborator pentru calitatea cerealelor cu active specifice dezvoltării activităţii de tranzacţionare la bursă şi se va înfiinţa şi dota un laborator pentru certificarea calităţii cerealelor. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces, jardiniere şi rampă.

Valoarea totală a proiectului se cifrează la 8.048.031,46 lei, din care finanţarea nerambursabilă – 2.739.502,77 lei, contribuţia Guvernului – 419.153,72 lei şi Consiliul Judeţean – 4.889.374,97 lei. (Sursa: recolta.eu)

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult