Bursa cerealelor: grâul, porumbul, chiar și soia, în pierdere

Bursa cerealelor din SUA este ancorată într-un trend ușor descendent. Cotațiile cerealelor se luptă să-și revină sub greutatea unei întăriri rapide a dolarului, defavorabilă competitivității pe scena internațională. Operatorii au rămas, de asemenea, precauți în așteptarea raportului USDA care va fi anunțat, astăzi.
 
Anticipările sunt în favoarea unei reduceri a exporturilor de porumb american pentru campania actuală. Cu toate acestea, este de așteptat și o reducere semnificativă a producției de porumb și soia din Argentina, având în vedere recenta secetă care a lovit țara. Între timp, aversele din Brazilia continuă să încetinească recoltele de soia și să întârzie al doilea val de plantări de porumb.
 
La încheierea sesiunii de la Chicago, grâul SRW cu scadență în martie 2023 a pierdut  0,5 c$/bushel, ajungând la 7,5 USD/bunshel.
Contractele futures de porumb din martie 2023 au scăzut cu 5,0 c$/bushel, vânzându-se cu 6,74 USD/bushel.
Soia pentru livrarea în martie 2023 a scăzut cu 6,0 c$/bushel, ajungând la 15,15 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole