Burgerii, mâncare „tradițională” românească. Suntem pe locul 4 în lume, la comenzi!

La nivel global, România ocupă locul patru în ceea ce priveşte comenzile ce conţin burgeri, potrivit unei analize realizate de o aplicaţie de livrare, care arată că, în perioada mai 2021- mai 2022, românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri, informează AGERPRES.

Conform analizei realizate de Glovo, bucureştenii sunt cei mai mari consumatori de burgeri, în condiţiile în care au fost responsabili pentru aproape 41% din cantitatea totală, respectiv de 2,5 milioane, iar din topul oraşelor românești cu cel mai mare „consum” de burgeri mai fac parte, în ordinea comenzilor, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

„Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepţie, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului şi peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată sunt reprezentaţi de opţiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 – 2:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulţi burgeri”, arată analiza Glovo pe perioada mai 2021 – mai 2022.

Potrivit studiului, cea mai scumpă comandă de burgeri şi alte produse aparţine unui utilizator care a achiziţionat 36 burgeri de pui, cartofi prăjiţi şi sos de maioneză în valoare de 1.380 lei.

Fondată în 2015 la Barcelona, Glovo operează în 25 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa, fiind una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii şi curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii şi supermarketuri, farmacii şi magazine de vânzare cu amănuntul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole