Bucureștenii sunt așteptați la prima ediție a Târgului Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, la Romexpo

8

traditiiss

Bucureștenii sunt așteptați la prima ediție a Târgului Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, care se va desfășura în perioada 16 – 20 octombrie 2013, la Romexpo.

Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri este organizat în cadrul Programului Național pentru Susținerea Meșteșugurilor și Artizanatului, de Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism prin Direcția pentru Implementarea Programelor pentru IMM-uri.

Manifestarea va reuni 200 dintre cei mai pricepuți meșteșugari din țară.

Covoare țesute manual, ii, ștergare, ceramică tradițională, păpuși folclorice, măști, articole din sticlă, piele, lemn și fier sau bijuterii și mic mobilier artizanal vor fi doar o parte dintre produsele expuse.Pe toată perioada desfășurării târgului, vizitatorii vor putea achiziționa produse finite artizanale autohtone din diferite regiuni ale României. Artizanii vor face demonstrații la fața locului, prezentând astfel vizitatorilor rezultatul tradiției românești de odinioară.

Pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii pot lua parte la ateliere de creație, unde pot realiza chiar ei diverse obiecte.

„Avem o țară plină de tradiții, de oameni talentați și meșteșugari pricepuți, așa că trebuie să aducem în fața publicului toate acestea. Prin intermediul acestui eveniment, în care partea expozițională și evenimentele se completează reciproc, ne propunem să aducem în prezent aceste tradiții și produsele rezultate, reamintind vizitatorilor bogata moștenire culturală pe care o avem”, a spus ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini.

Evenimentul își propune să susțină micii meșteșugari în promovarea produselor proprii pe piața națională și internațională, dorindu-și să devină în timp un brand al artizanilor români.

Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri va putea fi vizitat zilnic, la Romexpo, între 16 și 20 octombrie, între orele 10.00 și 18.00. Prețul unui bilet de intrare este de 15 lei. ( Sursa:  AGERPRES )

Citește și

Cmentariile sunt închise