Brazilia va clona animale de pe lista speciilor pe cale de disparitie

 Cercetatorii brazilieni incep un proiect revolutionar de clonare a animalelor care au nevoie de ajutor pentru a nu disparea pentru totdeauna.
Lista include jaguarul, lupul cu coama si leul negru. Aceasta initiativa apartine Gradinilor Zoologice din Brazilia in parteneriat cu guvernul tarii.

Cercetatorii pretind ca nu doresc sa repopuleze habitatele, dar vor sa mareasca numarul de specimene din captivitate. In cazuri extreme, sunt pregatiti sa si elibereze o parte din animalele clonate in salbaticie. Opt specii de animale au fost selectate in total.

In afara de cele mentionate deja, vor mai fi clonate: furnicarul, coati, bizonul, o specie de caprioara si o specie de caine salbatic. Materialul genetic necesar a fost colectat timp de doi ani de la animale care au murit in Cerrado, savana din centrul Braziliei.

Primul animal clonat va fi lupul cu coama, au estimat cercetatorii, conform io9.com.

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/235456/brazilia-clone-animale-specii-pe-cale-de-disparitie.html?utm_source=newsletter-daily-20121109&utm_medium=email&utm_content=daily-top-news&utm_campaign=9AM%20News