Brașovul are oficial 115 produse tradiționale, cele mai multe sunt cele din carne

siglatrad115 produse din Brașov au fost atestate ca fiind tradiționale conform noii legislații adoptate anul trecut, ceea ce situează județul pe primul loc pe țară în acest domeniu.

În total, în Registrul  Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale au fost înregistrate circa 450 de produse. Cele mai multe produse tradiționale ale Brașovului sunt cele din carne 65 (pastrama de oaie, pastrama de vițel, cârnați din carne de vită și oaie, a fermierilor din localitățile Fundata, Rupea, Făgăraș), dar și produsele din lapte, 35 (pornind de la brânza de burduf în coajă de brad, telemea de vacă și de oaie, urdă, caș afumat produse la Bran, Fundata, Rotbav și un cașcaval de Șirnea).

Totodată, județul Brașov mai are atestate chiar și 7 produse din pește, 6 de pâine și produse de panificație, dar și 2 conserve (dulceață și nectar din petale de trandafir). În ceea ce privește atestarea la nivel european a brânzei frământate de Bran, lucrurile nu au fost clarificate. „Au avut loc întâlniri de lucru în cadrul cărora s-au pus bazele caietului de sarcini/documentaţiei. Totodată  au fost identificate probleme legate de constituirea grupului aplicant pentru semnul de calitate, precum şi de delimitarea ariei geografice”, au precizat reprezentanții Direcției Agricole Brașov. La determinarea ariei geografice intervin cele mai multe probleme, fiind nevoie de multă muncă și mult timp. Această brânză se face de fapt pe o arie mai mare, nu doar în județul Brașov, ci și în Prahova, Argeș, Dâmbovița sau Covasna. (Sursa: bizbrasov.ro)