Brașov:Fonduri europene pentru caii din Herghelia Sâmbăta de Jos

46

caiissddmmRegia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva vrea să atragă fonduri europene pentru punerea în valoare a celor 1.500 de cai de rasă din patrimoniul naţional, dar şi pentru gestionarea celor 12 herghelii şi 4 depozite de armăsari, printre acestea numărându-se şi herghelia de la Sâmbăta de Jos.

Conducerea Romsilva lucrează la un proiect de reorganizare a sectorului de creştere a cailor de rasă într-o entitate cu personalitate juridică, eligibilă să atragă investiţii şi fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii, a exploataţiilor agricole prin care asigură hrana cailor, dar şi finanţarea bazelor sportive. „Este în curs de elaborare o modificare a regulamentelor de funcţionare şi de organizare a regiei, ocazie cu care se încearcă şi reorganizarea hergheliilor. Ele funcţionează acum ca subunităţi ale direcţiilor silvice din zona teritorială în care se află, dar se încearcă coagularea celor 12 herghelii şi 4 depozite de armăsari într-o direcţie cu personalitate juridică, în structura centrală a regiei, dar care să se ocupe doar cu această activitate. Demersul este pornit deja, se discută în Consiliul de Administraţie al Romsilva, va merge cât mai rapid la minister pentru avize şi pe urmă în Guvern“, a declarat Gheorghe Dima, şeful Direcţiei de creştere, exploatare şi ameliorare a cabalinelor din cadrul Romsilva.

Potrivit acestuia, atragerea de fonduri europene este esenţială pentru modernizarea infrastructurii, veche de circa 30 de ani, a exploataţiilor agricole şi a bazelor sportive. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise