19 octombrie 2021 - 18:17

Brașovenii care își lasă casele și terenurile în paragină vor achita dări majorate cu 200%

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe viitor, proprietarii de clădiri şi de terenuri din Brașov trebuie să fie mai atenţi la aspectul acestora, pentru că noul Cod Fiscal a dat primăriilor dreptul să taxeze de 5 ori mai mult terenurile şi clădirile lăsate în paragină.

Astfel, Consiliul Local Brașov a decis ca atât pentru terenurile agricole din extravilan neîntreținute timp de doi ani, cât și pentru clădirile și terenurile neîngrijite, situate în intravilanul municipiului, proprietarii să plătească impozite majorate cu 200%.

 Impozit de 300% pe o casele degradate din Săcele

 În județ, și orașul Râșnov și municipiul Săcele au decis să introducă impozitul pe paragină. Astfel, Consiliul Local Râşnov a decis ca persoanele care îşi lasă clădirile să se degradeze, dar şi cei care îşi lasă terenurile pârloagă să plătească începând din al treilea an în care se constată că şi-au lăsat proprietăţile de izbelişte un impozit majorat cu 100%. În schimb, un săcelean care își lasă casa să se degradeze sau are terenuri agricole sau intravilane necultivate sau neîngrijite va plăti un impozit majorat cu 300% din al treilea an de când se constată acest lucru, în conformitate cu o decizie a Consiliului Local Săcele din luna noiembrie. (Integral pe bizbrasov.ro

)