Braşov: Zimbrii din Vamă primesc 100.000 de lei de la Consiliul Județean

21

zimbriConsilierii județeni au decis aderarea Județului Brașov la  Asociația „Valea Zimbrilor – Vama Buzăului”, care s-a înființat în 2008, odată cu deschiderea rezervației din localitate.

Astfel, CJ Brașov va participa cu suma de 100.000 de lei, ce reprezintă aportul la înscrierea în asociație, urmând să plătească apoi o cotizație anuală, reprezentând echivalentul a 3.000 de euro. Această sumă urmează să fie calculată proporțional cu numărul de luni de la data din care forul județean a dobândit calitatea de membru.

„Valea Zimbrilor” a devenit în ultimii ani o atracție pentru turiști, însă are o mare problemă în ceea ce privește spațiul pentru animale. Dacă la deschiderea rezervației erau doar 7 zimbri pe 12 hectare, acum numărul efectivului a crescut la 30 de zimbri, doi pui născându-se în această primăvară. Primăria Prejmer a pus la dispoziția asociației o suprafață de aproximativ 80 de hectare de pădure, însă, până acum, nu au fost găsiți banii necesari efectuării lucrărilor de îngrădire a acestui spațiu. Rezervaţia poate fi vizitată zilnic între orele 8.00 şi 20.00, fiind percepută o taxă de 2 lei de persoană, bani care sunt folosiţi pentru îngrijirea animalelor. (Sursa: bizbrasov.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise