Brașov: Protest al fermierilor din Ticuș pentru acordarea unor subvenții… ilicit

28

stopFermierii din Ticuș au venit cu jalba în proțap la Prefectura Brașov nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit subvențiile de la APIA, începând din 2012 pentru suprafețele de teren pe care și-au pășunat vitele.

Cei 25 de fermieri, Asociației Crescătorilor de Ovine și Bovine Ticuș, au depus și un memoriu la Prefectură prin care au solicitate să le fie virați  banii pentru cele aproximativ 800 de hectare, aceștia susținând că au de primit 240.000 de euro. „Au reclamat faptul că primăria a anulat contractul cu asociația de crescători și că nu le-au fost date adeverințe care să ateste că au utilizat terenul”, a explicat subprefectul Mihai Mohaci.

Reprezentanții APIA Brașov au subliniat faptul că asociația fermierilor din Ticuș nu îndeplinește criteriile de eligibilitate, iar efectuarea de plăți către un fermier care nu îndeplinește criteriile de eligibilitate stabilite de actele normative în vigoare, ar însemna fraudarea fondurilor europene și naționale.

„Asociația nu are adeverință cu înscrierile din Registrul Agricol, sunt litigii pe rol prin care se contestă contractul de pășunat, terenurile declarate sunt utilizate și de alți fermieri și fac obiectul altor contracte de pășunat”, au afirmat reprezentanții APIA într-un comunicat de presă. „Și fostul edil primar al comunei, în timpul căruia s-a semnat contractul de concesiune are unele probleme, pentru că a încercat să obțină subvenții pentru câteva sute de hectare de teren. A prezentat acte false, motiv pentru care am transmis toate documentele la DNA”, a precizat Dorel Stânea, directorul APIA Brașov. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise