Brașov: Programul Cornul și laptele își bagă furnizorii în insolvență

17

Compania Ecolact Prod Păulești, cea care furnizează laptele în școlile brașovene în cadrul programului „Cornul și Laptele”, a anunțat că nu poate face acest lucru din cauza unor revizii tehnice la instalații. Problema nu este însă revizia, ci faptul că firma a intrat în insolvență. Compania prahoveană și-a cerut insolvența pe 22 decembrie 2015, deoarece „datoriile către creditori depăşesc suma de 8.000.000 lei, iar soldul din bănci şi cel din casă sunt insuficiente pentru acoperirea creanţelor”.

Instanţa a numit un administrator judiciar şi a stabilit data de 4 februarie 2016 drept termen limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului. Înainte de demersul companiei, au mai depus cereri de deschidere a insolvenţei şi creditorii BRD, Elecster Oyj (Finlanda), Lactate Brăila, dar și de alți creditori.
O companie din Plopeni a solicitat, însă, respingerea cererii de deschidere a procedurii de insolvență deoarece „debitoarea nu se află în stare de insolvenţă iminentă, cererea debitoarei fiind introdusă prematur si cu rea-credinţă, pentru a se sustrage de la plata anumitor creditori”. Aceasta a încercat să convingă Tribunalul Prahova să respingă cererea menţionând şi că „debitoarea este una dintre câştigătoarele licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Braşov pentru distribuirea laptelui în programul şcolar 2015-2016 «Laptele şi Cornul», veniturile obţinute din cele două contracte fiind de natură să îi acopere datoriile scadente”.

Firma prahoveană asigură laptele în școlile brașovene de la finele lui 2012. Inițial, compania care se ocupa de această componentă din Programul „Cornul și Laptele”, Prodlacta SA, a intrat, de asemenea, în insolvență, acuzând că CJ Brașov nu și-a plătit datoriile către producătorul brașovvean de lactate. Compania brașoveană a fost, mai apoi, preluată de grupul de firme JLC (Jardan Late Company), deținut de miliardarul din Republica Moldova Vladimir Jardan. (bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise