Braşov: Pepinieră de peste 400.000 de euro, la Criț, în apropiere de moșia Prințului Charles

18

pepinieraComuna Bunești își va amenaja până la finele acestui an o pepinieră silvică. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și au un termene de finalizare de 6 luni.

Pepiniera va fi amplasată la marginea satului Criț (în apropiere de moșia pe care o deține Prințul Charles în aceeastă comună), iar valoarea investiției, fără TVA, este de 1,86 milioane de lei (aproximativ 407.000 de euro), din care cheltuielile diverse și neprevăzute sunt de 2,99%, 54.218 lei. Această pepinieră se înscrie în proiectul de îmbunătățire a valorii economice a pădurii, derulat la nivel național cu fonduri nerambursabile.

Pe lângă amenajarea pepinierei propriu-zise, se vor executa special pentru aceasta rețele de apă și canalizare, dar vor fi achiziționate și o serie de echipamente și utilaje în vederea producerii de puieți forestieri de calitate pentru fondul forestier proprietate a comunei Bunești. Edilii din localitate așteaptă oferte de la constructori până în data de 2 iunie, garanția de participare la licitație fiind de 36.000 de lei. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise