Braşov: Pepiniera de peste 3,6 milioane de euro, finalizată

seraDemarate încă din luna iulie 2014, lucrările de amenajare a pepinierei din cartierul Noua au fost finalizate recent, cu o întârziere de câteva luni cauzată de faptul că societatea Conforest, care s-a ocupat inițial de proiect, nu a respectat termenii contractuali, astfel că documentul a fost reziliat la începutul anului și a fost organizată o nouă licitație pentru desemnarea unui constructor.
Noul contract cu firma Recon din Brașov a fost semnat abia în luna iulie, iar aceasta a reușit să finalizeze restul de lucrări, respectiv 43,21% din investiție.
Pepiniera ar urma să asigure necesarul de material săditor pentru tot fondul forestier aflat în proprietatea Municipiului Braşov, dar și pentru plantările care se fac în oraș. Suprafaţa totală a fondului forestier aflat în proprietatea Brașovului și administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt (RPLPK) este de 14 649,1 de hectare şi în această pepinieră se vor produce aproximativ 80.000 de puieți anual, după cum au apreciat pădurarii. „Sper ca peste 4 ani, când această pepinieră va începe să producă, tot ceea ce înseamnă plantări în pădurile din proprietatea Municipiului, dar şi din interiorul oraşului, să se facă doar cu puieţi obţinuţi de Regia Kronstadt, iar în timp să ajungem unul dintre cei mai importanţi producători pentru întreaga zonă”, a declarat primarul George Scripcaru. (Sursa: bizbrasov.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole