22 ianuarie 2022 - 13:00

Brașov: O nouă hartă interactivă a caselor memoriale va îndruma turiștii

Brașovul are o nouă hartă turistică care propune un circuit turistic cultural, ce cuprinde 32 de monumente istorice din centrul vechi al municipiului Brașov, precum și informații cu caracter memorial despre personalitățile care au locuit în ele și care au avut mari merite în istoria și viața culturală a orașului.

Managerul proiectului, Lorena Domocoș, a precizat că în perioada următoare pe imobilele vizate de proiect vor fi amplasate coduri cu răspuns rapid (QR-code), care permit turiștilor care au telefoane inteligente să acceseze harta virtuală. Harta este rezultatul proiectului cultural „MEMO –marcarea elementelor memoriale din orașul Brașov”, proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Valoarea totală a proiectului a fost de 55.000 de lei, din care 48.500 a fost finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, restul sumei fiind asigurată de Muzeul Casa Mureșenilor, care a implementat proiectul alături de partenerii săi, Consiliul Județean Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Noua hartă turistică, a fost realizată într-un tiraj de 30.000 de exemplare 15.000 în limba română, iar câte 5.000 în limbile engleză, franceză și germană, ce urmează să fie distribuite centrelor de informare turistică, dar și școlilor sau agențiilor de turism. Harta este disponibilă și interactiv pe platforma web memo-brasov.ro. (www.bizbrasov.ro)