Braşov: O firmă din Bran vrea să vândă sucuri de mere de 50.000 de euro anul acesta

53

Suc_de_mereÎn 2011, brăneanul Gabriel Moja a investit, împreună cu un amic, aproape 100.000 de euro în producția sucului „Măr de Bran”. Iniţial, antreprenorul a început să producă suc de mere pentru familie, manual, folosind unele ca storcătorul sau presa moştenite de la bunici. „Ideea de a face suc din mere este mai veche. Livezile de mere sunt la tot pasul pe dealurile Branului. Văzând cât este de apreciat acest produs, ne-am gândit să facem din sucul de mere o mică afacere“, a spus Moja.

Anul trecut, firma a avut vânzări de 90.000 de lei, iar pentru acest an se așteaptă la vânzări de 50.000 de euro. Gabriel Moja colaborează cu firme din Bucureşti şi Braşov, cărora le livrează sucuri naturale de mere pentru cele 19 unităţi, restaurante şi băcănii. De asemenea, produsele se pot cumpăra direct de la producător, din Bran, dar şi de la magazinul din centrul staţiunii.
„Din anul 2012 am început colaborarea cu reţeaua de restaurante City Grill, care ne-au fost parteneri de bază în toţi aceşti ani. Avem o cola­borare excelentă cu lanţul de cofetării Ana Pan“, a declarat Moja. El mai spune că are şi parteneri din zona băcăniilor tradiţionale, a restaurantelor de familie şi a pensiunilor din zona Râşnov – Bran – Zărneşti.
Moja spune că are atât angajaţi permanenţi, cât şi sezonieri, dar şi o serie de colaboratori pe segmente diferite ale businessului. „Pentru noi, anul pentru care planificăm afacerea se referă la un ciclu complet de producţie, practic din octombrie până în octombrie anul următor“. Deşi deţine şi un magazin online de unde clienţii pot comanda sucul natural de mere, antreprenorul spune că momentan se concentrează doar pe zona de vânzări din offline, care îi aduce cel mai mare profit. O sticlă de un litru de suc natural „Măr de Bran“ costă 14 lei. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise