Braşov: Investiţie de 600.000 de lei într-o bază sportivă, care e folosită pe post de… pășune

13

teren_vacaAcum cinci ani, edilii comunei Jibert s-au gândit să construiască un stadion pentru echipa din comună, cu care se mândreau în județ. În acest scop, a fost întocmit un proiect cu fonduri guvernamentale, ce prevedea lucrări de aproape 600.000 de lei. Proiectul întocmit în 2010 prevedea o bază sportivă dotată cu vestiare racordate la sistemul de utilităţi şi peluze pentru spectatori. Nu s-au făcut însă decât sistemul de drenare al apei şi împrejmuirea cu un gard care deja este prădat de hoţi. Astfel, astăzi doar vacile localnicilor mai vin aici, ca să pască nestingherite.

În Jibert mai exista un teren de fotbal cu vestiare, dar care, spune fostul primar, Marian Pâtea,  avea nevoie de modernizări. Localnicii nu înţeleg nici acum de ce mai era nevoie de încă o bază sportivă, când cele cinci sate ale comunei aveau alte nevoi urgente, cum ar fi apa sau canalizarea.  În 2012, când s-a schimbat conducerea primăriei, investiţia a fost oprită. Pe de o parte, actualul primar a considerat importante alte proiecte, cum ar fi apa, canalizarea şi drumurile. De cealaltă parte, un raport al Curţii de Conturi avertiza Primăria că lucrările au fost supraevaluate. Din cele aproximativ 404.000 de lei cheltuite, doar jumătate ar fi reprezentat valoarea reală a lucrărilor. satul Daci se arată în raportul Curţii de Conturi.

În acest moment, pe rolul Tribunalului Braşov se află un proces între Primăria Jibert şi firma constructoare. „În cazul în care expertiza confirmă constatarea Curţii de Conturi se vor recupera sumele conform procedurilor legale, iar banii vor fi viraţi în contul Ministerului Dezvoltării, de unde s-au primit”, a precizat Iancu Boeriu, actualul primar al Jibertului. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise