22 octombrie 2021 - 19:50

Brașov: Indianul care a lăsat o carieră internațională pentru o fermă lângă Cața

ferma_indian2Lângă Cața, în locul unde pe vremuri era IAS-ul, a luat ființă de câțiva ani, „Ferma indianului”. Locul îi aparține chiar unui indian – Krishan George – care a ajuns în România în 1995 ca expert financiar în cadrul unui proiect important.
Atunci când avea timp,explora frumusețile României, călare pe cal, într-o libertate și rusticitate pe care nu le-a mai întâlnit nicăieri în Europa, ci, poate, doar acasă, în India. „În 2007 călăream alături de un prieten prin împrejurimile Brașovului și am ajuns la o vale extrem de frumoasă. Am fost impresionat și atunci amicul cu care eram mi-a spus că dacă îmi place zona, este ceva de vânzare acolo. Era, de fapt, o fermă părăsită, ceea ce odată era un IAS. Atunci am simțit că trebuie să fac acest pas, deși nu aveam nici o experiență în agricultură”, a povestit Krishan pentru agrointel.ro.
S-a înscris la licitație și a făcut o ofertă care nu a putut fi contestată. Apoi a început reconstrucția în ceea ce astăzi se numește „Ferma Indianului Transylvania”, din dorința de a sublinia că ferma există cu adevărat în cea mai frumoasă regiune a României.
Deține și 200 de hectare de pășune, 10.000 de hectare de pădure, și, din 2013, un hectar cu pomi fructiferi, nuci și peste 300 de arbuști de fructe de pădure. De anul acesta s-a apucat și de apicultură cu 80 de stupi. „Tot ce producem este organic. Nu folosim pesticide sau fertilizanți chimici, iar animalele nu primesc steroizi sau hormoni. Este filozofia noastră pentru respect și responsabilitate în cadrul comunității. Dacă respectăm natura înseamnă că ne respectăm și pe noi și pe cei din jurul nostru”, explică indianul conceptul care stă la baza afacerii care crește în comuna Cața.(Integral pe: bizbrasov.ro)