Brașov: Fabrica de lapte de la Hălchiu a vândut produse de 55 de milioane de euro în 2013

vacilapte2

Grupul elen Olympus, care deţine o fabrică de produse lactate la Hălchiu, încheie 2013 cu afaceri de 55 de milioane de euro în România, în creştere cu 25% faţă de anul anterior

Până în prezent investiţiile realizate de grecii de la Olympus în unitatea de producţie de la Hălchiu se ridică la 70 milioane de euro, spune Ilias Pliatsikas, director general al companiei. Fabrica de lactate ocupă o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, dintr-un lot de 150.000 mp, şi are 180 de angajaţi. Unitatea de producţie lucrează în prezent la 40% din capacitatea totală, Pliatsikas estimând o majorare de până la 80% în următorii 3 ani. Fabrica produce zilnic 100 de tone de telemea, peste 100 de tone de lapte şi 60 de tone de iaurt. 80% din producţie este exportată în ţări din Europa de Vest, zona cu cel mai mare aport la businessul total. Categoriile care au înregistrat cele mai mari vânzări în 2013 sunt iaurtul şi telemeaua.

Totodată, compania a lansat o linie specială de produse, dedicată braşovenilor – Familia Braşoveanu.Principalele investiţii au fost direcţionate în zona lansărilor de noi produse, cea mai importantă fiind iaurtul bio, primul de acest gen realizat în România. În acest sens, compania colectează laptele de la 18 ferme bio din Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş.

„Anul acesta a crescut preţul materiei prime, ceea ce în mod normal creşte şi preţul produsului final pentru consumator, însă noi am reuşit să menţinem preţul la acelaşi nivel, acoperind practic acest decalaj, ceea ce a fost cu adevărat o provocare. Şi anul viitor preţul şi cantitatea materiei prime vor juca rolul principal în industrie”, spune Ilias Pliatsikas.
Grupul Olympus este prezent în România din 1999, iar până in 2008 întreaga producţie a fost destinată exportului. Din 2008, compania a început să vândă produsele şi local. Compania lucrează cu circa 500 de fermieri din zona de nord a României pentru a colecta lapte.

Grupul de companii, deţinut de familia Sarantis, aflată la a treia generaţie în producerea lactatelor, are sediul în Trikala, Grecia, şi îşi desfăşoară activitatea în 34 de ţări. Olympus deţine cinci fabrici în Grecia, Bulgaria şi România, care produc atât lactate, cât şi sucuri naturale. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și
1 Comentariu
  1. mas info spune

    Buenas noches, os ha dicho alguien que vuestra web puede ser adictivo ? estoy preocupada, desde que os recibo no puedo parar de mirar todas vuestras sugerencias y estoy muy feliz cuando recibo uno más, sois lo mejor en español, me encata vuestra presentación y el curre que hay detrás. Un beso y abrazos, MUCHAS GRACIAS POR VUESTRO TRABAJO, nos alegrais la vida.

    Saludos

    mas info http://www.fiberlasercastilla.com

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult