Brașov: Eticheta şi reţeta produselor alimentare, la control. Autorităţile vor să „demaşte” E-urile ascunse

20

magazinbhbs

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare împreună cu cei ai Protecţiei Consumatorului vor demara o amplă campanie de verificare a produselor alimentare, respectiv dacă reţeta de preparare corespunde cu ceea ce este specificat pe etichetă.

Iniţiativa derulării acestei campanii îi aparţine prefectului Mihai Mohaci, care a subliniat faptul că trebuie să existe mai multă corectitudine din partea comercianţilor, iar braşovenii să poată cumpăra liniştiţi diferite produse alimentare, fără să aibă parte de surprize neplăcute. „Toate informaţiile referitoare la produsul respectiv trebuie să se regăsească pe etichete. Ceea ce solicit eu este verificarea, la sediul producătorului, a corespondenţei dintre produse şi reţetele de pe etichetă. Ştim că de multe ori în spatele etichetei sunt de fapt produse care nu fac bine sănătăţii noastre”, a precizat prefectul Mihai Mohaci.

Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului a subliniat faptul că deja a început să „demaşte” reţetele prin care se produce de fapt pâinea cu cartofi. „Am depistat astfel de produse de panificaţie, care aveau doar fulgi de cartofi, respective nişte E-uri. Am reuşit să corectăm eticheta de pe această pâine, iar recent, am reuşit chiar să interzicem difuzarea unui spot publicitar care prezenta o astfel de pâine ca fiind una 100% naturală”, a subliniat Susanu.

Controalelor efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă au arătat că, de multe ori, sunt comercializate produse alimentare cu informaţii incomplete sau fără etichete în limba română. Numai în luna decembrie, comercianţii au primit 13 amenzi, în valoare de 83.000 de lei şi s-au oprit temporar de la comercializare 516 kg de produse, iar alte 15 kg au fost oprite definitiv de la comercializare. (Sursa: bizbrasov.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise