Braşov: Dulceața de trandafiri din Ucea de Sus va ajunge și în Africa

42

trandafiri_portocaliiDulceața de trandafiri a soților Florea din Ucea de Sus a ajuns să fie exportată în Anglia, Slovenia sau Polonia, dar ajunge zi de zi și pe rafturile hipermarketurilor din România.

În urma cu cinci ani, Nicoleta și Dan Florea, din comuna Ucea de Sus, județul Brasov, au dorit să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru o cultură de plante ornamentale (trandafiri), însă o schimbare legislativa de ultim moment le-a dat planul peste cap. Chiar și așa, cei doi nu au renunțat la ideea lor, însă au decis că cel mai bine ar fi să producă trandafiri ecologici pentru dulceață și sirop.

Cei doi soți au o suprafață de 3.000 de mp cultivată cu aproximativ 1.200 de fire de trandafiri. De asemenea, în cadrul fermei, Nicoleta și Dan Florea mai dețin 30 de vaci, 25 de porci și circa 60 de oi, precum și o livadă de măr certificată ecologic.

Chiar daca acum poate spune că are o afacere profitabilă, Dan Florea a fost nevoit să investeacă mult timp, dar și bani, pentru a se face cunoscut.

Sotii Florea se pregătesc în perioada următoare să își vândă dulceața ecologică de trandafiri și în Republica Benin, din Africa, acolo unde au trimis deja mostre. „Am transmis mostre în Grecia. Avem de asemenea cereri și din Republica Benin. Am trimis și acolo mostre.
Dan Florea consideră că în prezent există o cerere mare pe piața de dulceață de trandafiri ecologici, precum și de petale uscate, bio. Cei care doresc să pornească o astfel de afacere ar trebui să dispună pentru înființarea culturii de trandafiri, pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați de circa 12.000 de lei.  (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și
1 Comentariu
  1. giony spune

    Anunt important pentru viitorul tau
    Consultant firma multinationala ofer activitate part-time, pentru obtinerea de venituri suplimentare in domeniul Network Marketing ; activitate inteligenta, necesitand studii medii sau superioare. Avantaje: venit imediat, venit permanent, venit rezidual, diferite bonusuri substantiale,consultanta medicala gratuita,excursii si vacante gratuite. Instruire gratuita! Daca poti sa rupi o ora din timpul tau ,vino in Sibiu,str.Stefan cel Mare ,nr.40 ,intre orele 10 si 18 de luni pana sambata si o sa afli tot ce trebuie sa faci pentru a colabora cu echipa noastra de succes. Fa ce trebuie ACUM,0743 774 620!

Cmentariile sunt închise