Brașov: Doripesco şi-a reatestat şase produse tradiţionale

21

pesteprCompania braşoveană Doripesco a primit săptămâna trecută certificatul de atestate pentru şase produse tradiţionale, în condiţiile în care toate produsele atestate tradiţional până anul trecut trebuie să fie reatestate potrivit noii legislaţii.

La finalul anului 2013, a fost adoptat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul privind produsele tradiţionale. Ordinul, ce aştepta din iulie să fie aprobat, include şi un formular prin care producătorii pot solicita includerea în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale, urmând apoi să primească un atestat pentru produsele recunoscute ca încadrându-se în cerinţele ordinului. Astfel, toţi producătorii care deţineau atestate de produse tradiţionale, au intrat într-un proces de reevaluare a acestora.

Produs tradiţional înseamnă produs obţinut din materii prime din zona de producţie şi care nu are în compoziţia lui aditivi alimentari, cu excepţia celor naturali; care prezintă o reţetă tradiţională, un mod de producţie şi/sau de prelucrare şi un procedeu tehnologic tradiţional şi care se distinge în mod clar de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii.

Până în momentul reatestării produselor Doripesco, se mai eliberaserău 31 de atestate de produse tradiţionale, în condiţiile în care la finalul anului 2013, existau 4.200 de produse cu un astfel de atestat.
Cele şase produse atestate sunt „bagheta pescărească”, „salata de icre de crap”, „salata de icre ardelenească”, „păstrăv ardelenesc”, „pastramă pescărească” şi „batog afumat”, toate sub brandul „Delta din Carpaţi Doripesco”. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise