Brasov: Chinezii negociază cu Zoltan Haller dezvoltarea unor noi ferme de vaci

48

vacikkmmssOmul de afaceri braşovean Zoltan Haller, care deţine o fermă de vaci din rasa Bălţata Românească în comuna Hărman, poartă negocieri pentru demararea unor noi proiecte în domeniul agricol cu o serie de oameni de afaceri chinezi. Haller a declarat că a primit vizita unui posibil partener din China, urmând ca proiectele pe care le vor dezvolta să fie făcute publice după semnarea contractului.

Haller a exportat în acest an 300 de bovine în China. Preţul mediu al unei vaci din rasa Bălţata Românească este de aproximativ 1.000 de euro. Anul viitor ferma acestuia va exporta către China un lot similar de animale.

În septembrie 2013 autorităţile din România şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Bălţata Românească” din Braşov, din care face parte şi Ferma Haller, au semnat un protocol cu autorităţile chineze în urma căruia România va exporta în următorii 7-10 ani peste 500.000 de vaci din rasa Bălţata Românească în China. „Asociaţia va livra pieţei chineze un total de 25.000 de capete de vaci în 2014 şi un efectiv de 25-50.000 de bovine anul viitor”, a spus Haller, care este şi vicepreşedintele asociaţiei. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise