Braşov: Cel mai scump teren arabil din ţară este la Jibert. Vezi cât costă!

38

terenhjhfUn teren arabil de 40,9 hectare situat în comuna Jibert a fost scos la vânzare pentru aproximativ 9.000 de euro hectarul, de aproximativ 3 ori mai mult decât preţul mediu în judeţ.

Anunţul de vânzare a fost publicat, conform legislaţiei în vigoare, pe site-ul Ministerului Agriculturii şi este cel mai scump teren arabil scos la vânzare de la publicarea Legii privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole (17/2014). Mai precis, pentru cele aproape 41 de hectare, femeiua a cerut 365.000 de euro.

„În primul rând, preţul este justificat de faptul că terenul este compact. Sunt însă şi ceva construcţii pe el, nişte adăposturi de animale fără autorizaţiile necesare, dar pentru care proprietarul urmează să obţină actele. Proprietarul dorea să investească într-o fermă de vaci de carne, dar a renunţat la proiect”, a declarat Iancu Boeriu, primarul comunei Jibert.

Potrivit lui Boeriu, terenul şi-ar fi găsit şi un cumpărător, un cetăţean român domiciliat în canada care are în plan să construiască o fermă de animale cu fonduri europene. „Din informaţiile mele s-a semnat deja un precontract de vânzare cumpărare cu un român domiciliat în Canada care doreşte să acceseze fonduri UE şi să demareze investiţia într-o fermă de vaci. Sunt şi 60-80 de capete acolo, dar nu ştiu dacă preţul lor este inclus în valoarea terenului din anunţ”, a mai explicat primarul. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise