23 octombrie 2021 - 11:47

Brașov: Carnea de miel ajunge în piețe din data de 2 aprilie. Prețul pe kilogram, până în 25 de lei

miei_campÎncepând de joia viitoare, respectiv de pe 2 aprilie, brașovenii vor putea cumpăra carne de miel şi din cele cinci pieţe agroalimentare din oraş.

Primăria Braşov a început amenajarea unor spaţii speciale pentru această activitate, bine delimitate, astfel încât comerţul să se poată face în cele mai bune condiţii de siguranţă alimentară. În total, au fost amenajate 94 de locuri, iar cele mai multe tarabe destinate comercializării cărnii de miel vor fi în Piața Dacia, 53. În piețele Astra și Star vor fi amenajate 14 tarabe, în Tractorul, 10, iar cele mai puține vor fi în Bartolomeu, doar 3. Pentru un loc, comercianții vor achita o taxă de 50 de lei pe zi, iar tarabele vor fi dotate cu butuci pentru tranșare, iar contra cost, vânzătorii vor putea închiria cântare, dar și bonete și halate. „Perioada în care se va putea comercializa carnea de miel în cele cinci piețe brașovene este 2 -11 aprilie. Toate spațiile de vânzare a mieilor au fost verificate împreună cu inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și în toată perioada vor fi controlate. Fiecare comerciant va trebui să aibă toate documentele prevăzute de legislație, iar pe carcase să aibă ștampile”, a subliniat administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz.

Potrivit ciobanilor prețul cărnii de miel va fi cam la fel ca anul trecut, respectiv de la 23 la 25 de lei kilogramul, dar există și posibilitatea apariției unor „promoții”.