Brașov: Brânza de burduf în scoarță de brad e pregătită pentru obținerea protecției la nivel european

36

branza-burduf-bradMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a prezentat, în şedinţa de Guvern, o informare privind produsele româneşti cu potenţial pentru care sunt în curs de elaborare dosare în vederea depunerii la Comisia Europeană pentru înregistrare şi protecţie cu denumiri de origine sau indicaţii geografice.

„La nivel european avem 1440 de produse, spre exemplu Italia are 290 de produse, Franţa peste 260, România deocamdată 3 produse. Este vorba de magiun de Topoloveni care este cu indicaţie Geografică din 2011, salamul de Sibiu tot indicaţie geografică şi telemeaua de Ibăneşti cu denumire de origine protejată”, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

El a anunţat că este în curs de analiză, la Comisia Europeană, documentaţia pentru înregistrare conform sistemelor de calitate europene a produsului ”Novac afumat din Ţara Bârsei”.

Irimescu a spus că au mai fost identificate o serie de 14 produse care se pretează la protecţia europeană, printre acestea aflându-se și Brânza de burduf în scoarță de brad din Brașov,  şi 16 sortimente de vin care sunt pe lista produselor cu Indicaţie Geografică şi Denumire de Origine Protejată şi 8 sortimente de ţuică şi pălincă. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise