Brașov: Activele primului producător de fulgi de cartofi din România se vând cu un milion de euro

33


fulgidefActivele companiei Roclip Făgăraş, singurul producător de fulgi de cartofi, mazăre şi fasole cu capital autohton, vor fi scoase la vânzare după ce aceasta a intrat în faliment la finele anului trecut.

Lichidatorul Top Expert încearcă să vândă activele fostei fabrici de fulgi în bloc pe 16 septembrie. Pentru clădirile, construcţiile speciale şi terenurile societăţii se solicită un preţ de 4,625 milioane de lei (peste un milion de euro), în timp ce pentru echipamentele tehnologice, mijloacele de transport, mobilierului etc preţul de pornire este de 429.208 lei (preţurile nu include TVA).

Compania a fost înfiinţată în 1974, sub denumirea de Întreprinderea de Prelucrare şi Industrializare a Legumelor şi Fructelor Făgăraş, şi s-a axat producerea fulgilor de cartofi, pe o linie de fabricaţie americană cu o capacitate de producţie de 750 kg fulgi/oră. Mai târziu i s-a schimbat denumirea în Întreprinderea de Producere şi Industrializare a Cartofului (I.P.I.C.), iar ulterior, în 1991, şi-a schimbat denumirea în Roclip SA Făgăraş. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise