Brasov: 24 de femei din Cincu s-au școlit în meseria de lucrător în domeniul conservelor

33

conserve24 de femei din comuna Cincu șI 28 de femei din Arpașu de Jos, județul Sibiu, au absolvit săptămâna trecută, în cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”, cursurile de lucrător în domeniul conservelor din fructe și legume.

Diploma este recunoscută de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației și le permite cursantelor să se angajeze în domeniul alimentar sau să pună bazele unei afaceri proprii. În cazul în care decid să se implice în domeniul antreprenorial, doamnele și domnișoarele vor beneficia de consiliere. În plus vor beneficia de acces în bucătăriile dotate și avizate igienic și sanitar, care vor fi amenajate în comunitățile lor.

„Acum, după absolvire, îmi doresc foarte mult ca, alături de nora mea, să ne deschidem o mică afacere și să comercializăm murăturile și dulcețurile pe care le facem cu drag în casă, din fructele și legumele pe care le avem în grădină”, a declarat Mariana Tiuț, din comuna Cincu, absolventă a cursurilor „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”.

Înscrierile în proiect continuă până la ocuparea celor 392 de locuri disponibile. Persoanele care doresc să beneficieze de oportunitățile proiectului trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie de sex femeiesc, să aibă domiciliul stabil în mediul rural din județele Sibiu, Mureș, Alba, Brașov, Covasna și Harghita, să fie absolvente a minimum opt clase și să nu fie angajate. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise