28 octombrie 2021 - 06:52

Braşov: 1.200 de euro – subvenții pentru un hectar de pășune

DSCN44321Directorul general al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pajişti din Braşov, dr. ing. Teodor Marușca, a dezvăluit că foarte mulți dintre fermieri primesc subvenții pentru pășuni și pajiști și nu fac investiții.
„Pe pajiști, știți că până la această oră, în PNDR-ul trecut s-au încasat, prin APIA, subvenții de peste 1.200 de euro la hectar? Și se încasează în continuare sume exorbitante! Vă întreb pe cei care le folosiți, ce faceți cu acești bani, nu ați putea să le împreujmuiți?

Împrejmuirea terenurilor și a pajiștilor, tarlalizarea pășunilor așa cum se face în lumea aceasta bună ar trebui să vă anime pe toți și atunci nu ar mai exista discuții că noi pășunăm terenurile altora sau că nu respectăm numărul de animale. Ce ar fi dacă cei de la APIA ar veni cu niște drone și ar măsura în fiecare moment din zi – că noaptea nu au ce căuta animalele pe hotar, ar trebui interzis categoric pășunatul de noapte pebtru că cei ce îl practică nu au gânduri curate, ce ar fi dacă am putea să determinăm în orice moment acel 0,3 UVM la hectar, să le găsim acolo – nu să încasăm banii pe degeaba”, a declarat dr. ing. Teodor Marușca în fața deputaților din Comisia pentru Agricultură. (Sursa: bizbrasov.ro)

Comments are closed.