28 septembrie 2021 - 02:06

Brânză din lapte de măgăriță vândută cu 1000 de euro kg

magarEdiţia a 82-a a Târgului Internaţional Agricol din Serbia a adus o ofertă şoc pentru cumpărători. Un kilogram de brânză de măgăriţă poate fi cumpărat cu 1.000 de euro, informează Agerpres. Una dintre organizaţiile participante a expus mai multe măgăriţe din al căror lapte se produce brânză.

“Este nevoie de 25 de litri de lapte de măgăriţă pentru a produce un kilogram, iar o femelă măgar produce doar 2 decilitri de lapte pe zi”, a explicat bucătarul Rezevaţiei Naturale Speciale Zavasica, Djordje Belomarkovic. De asemenea, lactaţia la măgari durează doar 100 de zile pe an.

În prezent, Rezervaţia Naturală Specială Zavasica găzduieşte 110 măgari. Brânza de măgari este căutată, în special, de străini.

Prin caracteristicile sale, laptele de măgăriță este cel mai apropiat de laptele uman, calitățile sale viind cu totul și cu totul deosebite. În prezent, Italia este cel mai mare producător de lapte de măgăriță, existând din ce în ce mai multe ferme care își comercializează producția de lapte atât spre procesare, în vederea realizării de produse lactate, cât, mai ales, către producătorii de cosmetice, Marea Britanie fiind cel mai mare achizitor, în acest sens, potrivit aceleiaşi surse, citate de fabricadelapte.ro

Comments are closed.