BRACONAJUL CU PĂSĂRI RARE IA AMPLOARE ÎN ROMÂNIA

57

Vanatoare de pasari ocrotite prin lege a devenit, o provocare pentru braconierii din tara noastra.

Acestia pun la punct tot felul de capcane pentru a prinde prada, pe care o scot, ulterior, la vanzare pe piata neagra. Cu aceasta ocazie, daca suntem martorii unor astfel de intamplari, autoritatile ne sfatuiesc sa le anuntam prin numarul unic de urgenta 112.
Braconajul de pasari rare ia amploare, atrag atentia inspectorii Garzii de Mediu. Zeci de exemplare ocrotite prin lege se vand in pietele din Bucuresti si nu numai. Cele mai căutate exemplare sunt pasarile salbatice, precum cinteza, sticletele, scatiul sau caneparul. Pentru o astfel de fapta, asa-zisii vanatori pot face pana la 5 ani de inchisoare, lucru ce nu ii sperie prea tare, dat fiind numarul foarte mare de infractiuni depistate in ultimele sase luni.

In Bucureşti, cele mai vanate locuri sunt Delta Vacaresti si Lacul Morii, unde traiesc sute de specii de pasari protejate prin lege. In tara, mai multi barbati din judetele Neamt, Mures si Bacau au fost prinsi de autoritati in ultimul an.

Cu acest prilej, Societatea Ornitologică Română demarează primul proiect de combatere a braconajului la pasarilor cantatoare. Proiectul „Aripi Libere” este menit sa descurajeze si sa combata fenomenul capturarii de pasari in pieletele si oboarele din tara noastra.

Citește și

Cmentariile sunt închise