Braconaj sub umbrela asociației de vânătoare. Zeci de trofee, arme, muniție și o țeavă de tun găsite la percheziții!

Doi angajați ai unei asociații de vânătoare au fost reţinuți 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, în urma unor percheziții domicialiare realizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al IPJ Buzău, în data de 12 iulie au fost organizate șapte percheziții domiciliare în localităţile Verneşti, Berca, Tisău şi municipiul în Buzău, verificările desfăşurându-se şi la sediul unei asociaţii de vânătoare.

„Astfel, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică, rutieră şi de la Serviciul Criminalistic, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat în cadrul unor dosare penale în care sunt cercetate infracţiuni de abuz în serviciu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. În urma activităţilor, au fost conduse la audieri 6 persoane, iar 2 dintre acestea, de 32 şi 39 de ani, au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul citat.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cei doi bărbaţi, un secretar şi un paznic angajaţi în cadrul asociaţiei de vânătoare, au fost reţinuţi pentru că ar fi facilitat în mod ilegal eliberarea unor autorizaţii de vânătoare şi pentru braconaj.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate 61 de trofee de mistreţ şi cervide, o blană de bursuc, aproximativ 40 de kg de carne de vânat, o armă de vânătoare deţinută legal, 71 de cartuşe, o ţeavă de tun, dispozitive de vedere pe timp de noapte, 6 telefoane mobile, medii de stocare şi înscrisuri”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.

Sursa foto: IPJ Buzău

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole