BOVINE SI CABALINE SACRIFICATE DIN CAUZA BOLILOR SI A LIPSEI MEDICILOR VETERINARI

133

Peste 200 de cabaline si bovine au fost sacrificate in judetul Tulcea si in Delta Dunarii, din cauza anemiei infectioase ecvine si a leucozei enzootice bovine care au aparut la aceste animale.

Directorul DSVSA Tulcea, a explicat ca raspandirea celor doua boli este favorizata atat de sistemul de crestere a animalelor in stare de semi-libertate, practicat in Delta, cat si de numarul mare al insectelor.

De la inceputul anului, 10 cabaline si 210 bovine au fost depistate cu boli. Reprezentanti ai Directiei sustin ca deficitul de personal calificat este o alta problema care ii impiedica sa-si indeplineasca obiectivele.

„Fara un numar optim de medici veterinari nu ne putem atinge dezideratele pe care ni le-am propus. Deficitul este de cel putin 15 de medici”, a mentionat directorul DSVSA Tulcea.

In fiecare an, cateva sute de bovine si cabaline sunt sacrificate din cauza acestor boli, iar statul ofera despagubiri proprietarilor care detin acte.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult