Botoșani: Numărul căruțelor înregistrate în județ, aproape egal cu cel al autoturismelor

12

carutaNumărul căruțelor din județul Botoșani este aproape egal cu cel al autoturismelor, potrivit statisticilor deținute de Serviciul Poliției Rutiere (SPR) și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV).

Datele oficiale ale SPR arată că în județul Botoșani sunt înregistrate la autoritățile locale 43.000 de atelaje. Cele mai multe dintre acestea se află în zona orașului Flămânzi și a comunei Hlipiceni. În același timp, evidențele SPCRPIV arată că în județul Botoșani sunt înmatriculate 66.000 de autovehicule, dintre care aproximativ 53.000 sunt autoturisme.

Pe de altă parte, polițiștii rutieri atrag atenția că numărul mare de căruțe de pe drumurile din județ afectează circulația rutieră. Numai în acest an au fost înregistrate șase accidente grave în care au fost implicate faetoane sau căruțe, soldate cu trei morți și trei răniți grav.

‘Singurul mod de acțiune este sancționarea căruțașilor pentru accesul pe drumurile europene și drumurile naționale, dar și pentru lipsa vestelor reflectorizante și a semnalizării corespunzătoare. Din păcate, altfel nu putem interveni. Grav este că mulți dintre căruțași nu cunosc regulile de circulație’, a declarat ofițerul Ionuț Apostol de la SPR.

Acesta susține necesitatea introducerii unui permis de conducere obligatoriu pentru atelaje, la fel cum a fost introdus în cazul conducătorilor de mopede. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise