Bogat în betacaroten, oul este un tonic pentru vedere

Morcovul este recunoscut ca o sursă de beta-caroten, un excelent antioxidant care protejează vederea. Dar noi studii arată că oul este o sursă mult mai bogată în beta-caroten decât morcovul. Luteina şi xeaxantina (antioxidanţi din familia beta-carotenilor), substanţe esenţiale pentru menţinerea acuităţii vizuale şi pentru întărirea maculei, sunt prezente în compoziţia oului, iar organismul absoarbe mai bine aceşti antioxidanţi din alimentul-ou, decât din legume.

În acest caz, autorii studiilor precizează că nu trebuie să intervine nici o dilemă în stilul de viaţă al celor care vor să consume ouă pentru îmbunătăţirea vederii, dar se tem de efectele nefaste ale colesterolului. Teama lor nu este justificată, deoarece consumul unui ou creşte nivelul de luteină din sânge cu 26%, pe cel de xeaxantină cu 36% , fără să influenţeze creşterea colesterolului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult