18 octombrie 2021 - 23:45

Bitterul suedez, indicat în peste 100 de afecţiuni

Bitterul suedez, este recomandat și indicat în peste 100 de afecțiuni, dacă este administrat corect.

Administrarea zilnică, pe o perioadă de o lună, a câte trei linguriţe din acestă licoare naturală poate reduce la minimum toate episoadele de migrenă şi scade considerabil intensitatea durerii. 

Mulțumită specificaților fără cusur, antivirale, antiinflamatoare şi antibacterierne, bitterul suedez este unul din cele mai minunate remedii, prescris foarte frecvent pentru atenuarea simptomelor infecţiilor urinare. Efectul antiinflamator îi este conferit de ienupăr, o plantă care acţionează similar unui dezinfectant.
Se recomandă patru căni de amestec pe zi, până la dispariția completă a simptomelor. Pentru a grăbi vindecarea, pune câteva picături de bitter suedez pe o compresă şi aşeaz-o în zona vezicii urinare şi rinichilor”, recomandă medicul de familie cu competenţe în apifitoterapie Ruxandra Constantina din Bucureşti.

Remediu garantat antiacnee

Dacă suferi de acnee, în paralel cu tratamentul clasic, poţi apela la proprietăţile terapeutice ale bitterului suedez. Studiile au arătat că el grăbeşte vindecarea şi, în plus, previne apariţia cicatricelor.
În caz de acnee, bitterul suedez poate fi consumat sub mai multe forme. Poate fi băut pe stomacul gol, o linguriță de bitter diluat într-un pahar de apă, înainte de fiecare masă (până la maxim de trei ori pe zi), sau poate fi folosit prin aplicarea directă pe leziuni. În fiecare dimineaţă şi seară, şterge pielea afectată de acnee cu un tampon înmuiat în bitter. Primele rezultate vor fi vizibile după o lună. Dacă suferi de o formă gravă de acnee, cere în prealabil sfatul medicului.

De asemenea, zecile de plante din rețetă, fac bitterul suedez să fie plasat pe lista remediilor de top pentru stimularea imunităţii. Dimineaţa, la prânz şi seara, bea câte o cană de apă în care ai adăugat o linguriţă de bitter suedez.
Cura este recomandată pe o perioadă de până la două luni, dar poate fi prelungită după nevoie. De altfel, un studiu realizat în Spania, la Universitatea din Madrid a arătat că persoanele care consumă zilnic bitter suedez în scop profilactic au un sistem imunitar mai puternic.

Zona Zoster, afecțiunea cutanată, poate fi deasemnea vindecată cu ajutorul bitterului suedez.
Se recomandă a fi folosit în fiecare zi, în special seara înainte de culcare, prin tamponarea leziunilor cu această tinctură. Este foarte important ca Zona Zoster să fie tratată în cel mai scurt timp de la debut. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Taipai, în primul an de la declanşarea bolii, riscul de infarct creşte cu 30%, deoarece virusul se multiplică şi atacă pereţii vaselor de sânge.

Bitterul suedez se remarcă ca fiind eficient și în combaterea balonării, constipaţiei şi are efect descongestionant. Deoarece acţionează ca drenor hepatic, ajută la regenerarea ficatului. Totodată, s-a observat că grăbeşte vindecarea arsurilor şi previne apariţia vânătăilor. De ajutor este şi în bolile de inimă, deoarece menţine vasele de sânge flexibile. De asemenea, bitterul este un remediu excelent în caz de febră. Se administrează din două în două ore cu un pahar de apă.

„Pentru a scăpa de infecţiile urinare, ia o linguriţă de bitter suedez cu 250 ml de apă.”
Ruxandra Constantina – medic de familie

Conţine peste 32 de plante

Bitterul suedez este fabricat din mai multe plante medicinale amare (printre ele se numără răşina de brad, ienupărul etc.) și a fost creat inițial ca un soi de elixir al tinereţii.

Pe măsură ce anii au trecut, bitterul suedez a început să fie tot mai puţin folosit. În urmă cu două decenii însă, apariţia unei cărţi despre plantele medicinale scrisă de Maria Treben, un fitoterapeut celebru din Germania, a redat bitterului suedez locul de cinste în rândul remediilor tămăduitoare. Formula bitterului suedez a fost îmbunătăţită, însă, ca o constantă, în compoziţia lui se găsesc extracte din peste 32 de plante.
60 de zile durează cura cu bitter suedez pentru întărirea sistemului imunitar.