Bistrița-Năsăud: Sărbătoarea recoltei cireșelor de la Cireșoaia

36

cireseSătenii din Cireșoaia, județul Bistrița-Năsăud, organizează, de peste 120 de ani, în ultima duminică a lunii iunie sărbătoarea recoltei cireșelor, locul fiind cunoscut pentru livezile de cireși de diferite soiuri.

Sute de kilograme de cireșe au putut fi gustate, duminică, în cadrul „Festivalului cireșelor” de la Cireșoaia, cei aproximativ 450 de producători locali punând la dispoziția vizitatorilor, gratuit, o parte din recolta lor.

Cireșoaia a devenit, datorită acestui festival, cel mai cunoscut sat al comunei Braniștea din județul Bistrița-Năsăud, având o populație preponderent de etnie maghiară, iar cireșele culese aici iau în fiecare an și drumul străinătății.

Sărbătoarea cireșelor a fost un prilej pentru producătorii locali să își valorifice recolta, dar și să sărbătorească, alături de întreaga comunitate, munca depusă, printr-un spectacol cu muzică și dansuri maghiare.

Locuitorii din Cireșoaia și-au arătat, de asemenea, măiestria în a realiza clopote din aceste fructe, de toate dimensiunile, care au fost expuse în zona scenei unde s-a desfășurat spectacolul artistic. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise