Bistrița-Năsăud: Proiect de peste 6 milioane de lei pentru noul registru agricol

terenuriConsiliul Judeţean Bistrita-Năsăud beneficiază în parteneriat cu 15 primării din judeţde proiectul “Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol si a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ teritoriale din judeţ, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Valoarea totală a proiectului este de 6.734.605 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.599.912,90 lei( 98%).
Întreaga valoare a proiectului este eligibilă.

Proiectul se implementează în localităţile: Bistriţa, Urmeniş, Silivaşu de Cîmpie, Sînmihaiu de Cîmpie, Miceştii de Cîmpie, Romuli, Poiana Ilvei, Şieuţ, Tiha Bîrgăului, Budeşti, Şieu-Odorhei, Şintereag, Dumitra, Căianu Mic, Galaţii Bistriţei, Ciceu Giurgeşti, pe o durată de 18 luni.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza primăriilor partenere din județul Bistrița-Năsăud, cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea de tehnologii informaţionale care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia și folosinţa terenurilor agricole, potrivit unui comunicat remis de Administrația din județ.