Bistrița Năsăud: Întâlniri informale între agricultori și reprezentanții autorităților

31

IMG_9289 (1)

Seria întâlnirilor informale din mediul rural din județul Bistrița Năsăud, dintre localnici, conducerea administrației publice  a continuat duminică în localitățile Leșu, Sîngeorz-Băi, Parva, Rebrișoara și Salva.

Cele mai importante subiecte discutate au fost cele referitoare la digitizarea suprafețelor de teren pentru depunerea corectă a cererilor de subvenții de suprafață la APIA și identificarea măsurilor de despăgubire a fermierilor în caz de calamități naturale, în special grindină și secetă.

O problemă identificată de oameni și pentru a cărei rezolvare se lucrează în momentul de față o reprezintă deplasările pe care le fac femierii la centrele zonale APIA pentru a completa cererile de plată pentru subvenții. “Dacă în momentul de față, un beneficiar titular a mai multor tipuri de subvenție trebuie să facă deplasări în perioada de înscriere pentru fiecare dintre formele de sprijin, acum se lucrează la construcția unei forme de plată prin care fermierul benefiar, completează un singur formular, o singură dată, pentru toate formele de sprijin. Concret, oamenii vor trebui să meargă o singură dată pe an la APIA, față de 3,4 sau 5 ori”, au anunțat oficialii prezenți la întâlnire.

Citește și

Cmentariile sunt închise