Bistrița-Năsăud: Dacă se asociază, fermierii pot obține subvenții mai mari cu 47 de euro/hectar

58

651x322_2-200-de-fermieri-din-salaj-vor-fi-verificati-prin-teledetectie-8696

Seria întâlnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administrației publice județene din Bistrița-Năsăud și șefi ai unor instituții deconcentrate a continuat  în localitățile Șieuț, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița.

Spectrul discuțiilor a fost unul larg, de noutățile legislative și facilitățile oferite de Casa de Pensii, până la depunerea cererilor pentru măsuri de sprijin la APIA.

Potrivit unui comunicat de presă remis de organizatori, una dintre concluziile întâlnirilor a fost că o  noutate pe care o pot fructifica fermierii din județ o constituie plata redistribuită. Astfel, utilizatorii de teren care pot face dovada că utilizează (nu e neapărat să fie proprietari), o suprafață de teren între 5 și 30 de hectare, vor obține o plată a subvenției cu 47 de euro mai mare pentru fiecare hectar utilizat. Dovada utilizării terenului se poate face în urma înregistrării în registrul agricol al localității și a obținerii unei adeverințe, care să atesta la APIA acest fapt, potrivit aceluiași document.

Citește și

Cmentariile sunt închise